Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Ειδικεύτηκα στην Οφθαλμολογία (1988-1989) στην Οφθαλμολογική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α και (1989-1991) στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Αθηνών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών με Διευθυντή τον Καθηγητή Γ.Π. Θεοδοσιάδη. Από το 1991-1995 ήμουν Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής στο Τμήμα Γλαυκώματος και εκπαιδευτής των πεμπτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσα από το 1995 μέχρι σήμερα επιμελητής των Οφθαλμολογικών Κλινικών του 401 Γ.Σ.Ν.Α και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., Διευθυντής των Εξωτερικών Ιατρείων του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και επί δέκα έτη Διευθυντής των Οφθαλμολογικών Κλινικών αυτών των Νοσοκομείων. Διατέλεσα επίσης Διευθυντής του 406 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (1996-1998).

Το ειδικό γνωστικό μου αντικείμενο είναι ο τομέας του γλαυκώματος και του καταρράκτη, με τον οποίο ασχολούμαι συνεχώς από το 1991 σε κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό επί­πεδο. Επιπρόσθετα, έχω ευρεία κλινική εμπειρία σε διάφορους τομείς της Οφθαλ­μολογίας, συ­μπεριλαμβανομένων του στραβισμού, του κερατοειδούς, της μελέτης του αμφιβλη­στρο­ει­δούς, της θεραπείας της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της παιδοοφθαλμολογίας κ.α. Είμαι έμπειρος στη χρήση ειδικών διαγνωστικών εξεταστικών μεθόδων (φλουοροαγγειογραφία, περιμετρία, ηλεκτροφυσιολογία, corneal topography, laser scanning tomography, τονογραφία, υπερηχογραφία, OCT, παχυμετρία κτλ). Έχω εξειδικευτεί και χρησιμοποιώ όλα τα οφθαλμολογικά laser (argon, dye, YAG).

Ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τη χειρουργική του οφθαλμού, έχοντας στο ενεργητικό μου περισσότερες από 15.000 επεμβάσεις καταρράκτη, γλαυκώματος, στραβισμού, αποκολλήσεως αμφιβληστροειδούς, ενδοβολβικών ενέσεων για τη θεραπεία της ωχράς κηλίδας και επιπεπλεγμένων οφθαλμικών τραυμάτων, σε νοσηλευτικά ιδρύματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία μου ανέθεσε από ετών την εκπαίδευση οφθαλμιάτρων στην εγχειρητική του καταρράκτη μετά την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων. Εισήγαγα την τεχνική της φακοθρυψίας, ως μεθόδου αφαίρεσης του καταρράκτη στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ το 1993 και εκπαίδευσα σε αυτήν όλους τους υπηρετούντες οφθαλμιάτρους.

Έχω πλούσιο εκπαιδευτικό έργο σε φοιτητές, ειδικευόμενους και ειδικούς οφθαλμιάτρους, συνεχή συμμετοχή σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια με διαλέξεις, ανακοινώσεις, poster, video και συμμετοχή σε στρογγυλές τράπεζες. Έχω μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και μεταφράσεων σε Ελληνικά και ξένα αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά της ειδικότητάς μου.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Γλαυκώματος, μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση θεωρώ τη βράβευση με 1ο βραβείο Poster στο 26ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, την πρόταση για βράβευση ανακοίνωσης, poster και video στο 42ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, τη δημοσίευση πρωτότυπης δικής μου χειρουργικής τεχνικής στην αντικατάσταση θολωμένου ενδοφακού στο πιο έγκυρο παγκοσμίως περιοδικό χειρουργικής του καταρράκτη, και την απονομή εύφημης μνείας από το Γ.Ε.Σ./Δ.Υ.Γ/3ο ΓΡ. για την επιστημονική μου δράση.

Διατηρώ δύο ιδιωτικά ιατρεία από το 1991 και 2012. Είμαι συνεργάτης της Αθηναϊκής Mediclinic, την οποία έχω επιλέξει ως την κλινική που χειρουργώ και είμαι επιλεγμένος συνεργαζόμενος ιατρός του medisystem.

Είμαι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα- πολεοδόμο Στεφανία Μπονέτη από το 1985 και έχω δύο υπέροχα παιδιά, τον Αριστοτέλη, ιατρό πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πάτρας ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και τη Δήμητρα, πτυχιούχο του Τμήματος της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου της Πάτρας- μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός με κατεύθυνση  Παιδαγωγική Ψυχολογία και Εκπαιδευτική Πράξη.